Samsun

Eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

13:58 27 Kasım 2015
Eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

 Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen törende 1995/4 dönem acemi er ve erbaşlar yemin ederek, vatani görevinin ilk bölümünü tamamladı.

Gökberk Kışlası'nda düzenlenen törende temel eğitim gören bin 35 er ve erbaş ant içti. Yemin töreni sonrasında 361. kısa dönem erlerden Orhan Yılmaz ile 1995/4 tertip erlerden Mehmet İnce, yaş kütüğüne plaket çaktı. Askerlere çeşitli hediyeler verildi.

Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından ant içme törenine katılım belgeleri verildi. 

 Burada konuşan Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, "Bu evlatlarımız 'Her Türk asker doğar' özdeyişini ispatlarcasına kısa sürede askerliğe intibak ederek aslan gibi birer Mehmetçik oldu. Ne mutlu bu aslan gibi Mehmetçikleri yetiştiren anne ve babalara, ne mutlu Türk askeri olabilenlere" ifadesini kullandı.

Eken, konuşmasında şunları söyledi:

"Nerede ve hangi şartlarda olursa olsun vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna en kıymetli varlık olan canınızı gerektiğinde seve seve feda edeceğinize, şanlı bayrağımızın gölgesinde, komutanlarınızın ve misafirlerimizin huzurunda Türk bayrağı ve silahlarınızın üzerine yemin ettiniz. Yemininizi asla unutmayacaksınız. Her zaman yemininize sadık kalacaksınız. En bunalımlı en zor gününüzde yemininiz size doğru yolu gösterecektir. Değerli silah arkadaşlarım, bugünden itibaren milletimizin göz bebeği, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçisi olan Türk Silah Kuvvetleri'nin birer ferdi oldunuz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensubu olmak şereftir." 

Konuşmaların ardından tören geçişi yapıldı, daha sonra erler töreni izleyen aileleriyle bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.