Samsun

Tekkeköy'e 2 okul müjdesi

15:36 01 Aralık 2015
Tekkeköy'e 2 okul müjdesi

 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçede bir lise ve ilk-ortaokul yapımı için gerekli çalışmaların başladığını bildirdi.

Togar, yaptığı açıklamada, Büyüklü Mahallesi'ne Anadolu lisesinin temelinin geçtiğimiz günlerde atıldığını, Sarıyurt Mahallesi'ne ise bir ilk-ortaokul kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Resmi kurum ve kuruluşlar ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Sarıyurt Mahallesi sakinlerinden Şaban Gür'ün inşaatını üstlendiği bir okul yapımına başlandığını anlatan Togar, belediyenin tüm iş makinelerini seferber ederek okulun temelini attıklarını ifade etti.

Eğitime en çok kaynak harcayan belediyelerden biri olduklarına vurgulayan Togar, şunları kaydetti:

"Okullarımızın eksiği, çevre düzeni, tadilatı, boyanması gibi daha birçok alanda yardımlarımızı esirgemiyoruz. Bunların yanında yeni okullar kazandırmak için milli eğitim müdürlüğümüz, bakanlıklar ve çeşitli kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler sürdürüyoruz. Yine hayırseverlerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2016 yılı içerisinde de yeni okullar yapılacağının müjdesini verebiliriz. Sarıyurt Mahallesi'nde yapılan okulumuz sekiz derslikli her türlü fiziki donanıma sahip güzel bir eğitim yuvası olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.