Samsun

Samsun'a Bilim ve Teknoloji Merkezi

15:59 01 Aralık 2015
Samsun'a Bilim ve Teknoloji Merkezi

 Samsun Büyükşehir Belediyesince, gençlerin laboratuvar ortamında fiziksel ve kimyasal deneyler yaparak kolay öğrenmelerini sağlayacak Bilim ve Teknoloji Merkezinin proje hazırlıklarının sürdüğü bildirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile yapılacak merkez inşaatının 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

Hazırlıkları devam eden proje ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gençlerin bilime yönelmelerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Gençlere bu manada hizmet verecek altyapı eksikliğini Bilim ve Teknoloji Merkezi ile gidereceklerini ifade eden Yılmaz, "Hayata geçireceğimiz proje ile bilim ve teknoloji alanlarında farkındalık oluşturacağız. Böylece çocuklarımız ve gençlerimizin enerjilerini bu yönde kullanmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Proje bittiğinde Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezinin, Türkiye'nin 7. merkezi olacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tekkeköy ilçesi Gelemen mevkisindeki 11 bin metrekarelik alana inşa edilecek Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 25 personel çalışacak. 41 milyon 500 bin liraya mal olacak projenin 19 milyon lirası, deneylerin yapılacağı alandaki tüm sergi ve deney üniteleri için TÜBİTAK tarafından karşılanacak. Avam projesi bitirildi, uygulama projeleri hazırlanıyor. Yapı içerisinde eğitim seminerlerine yönelik toplantı salonu, yurt içi ve yurt dışı sergilerin yapılacağı sergi alanı, laboratuvarlar ve kafeteryanın bulunacağı bilim ve teknoloji merkezi, 2016 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete girecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.