Samsun

Üniversiteden sonra uzmanlık eğitimlerinde de ayrılmadılar

11:04 02 Aralık 2015
Üniversiteden sonra uzmanlık eğitimlerinde de ayrılmadılar

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan Aytaç ile kardeşi Dursun Türköz, aynı yıl aynı üniversitenin tıp fakültesini kazandıktan sonra uzmanlık eğitimlerini de aynı bölümde tamamladı

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan Aytaç (34) ile kardeşi Dursun Türköz (33), aynı üniversitenin tıp fakültesini bitirdikten sonra uzmanlık eğitimlerini de aynı bölümde tamamladı.

Üniversite sınavına birlikte hazırlanan Aytaç-Dursun Türköz kardeşler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) girip, beyin ve sinir cerrahisi bölümünü kazanarak yine ayrılmadı. Uzmanlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan Türköz kardeşler, şimdi atama için kura çekimini bekliyor.

Aytaç Türköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeşin aynı anda aynı fakülteden mezun olduktan sonra yine aynı fakültenin bir bölümünde uzmanlık sınavını kazanmasının büyük şans olduğunu söyledi.

Tıp fakültesini birlikte okuyup 2009 yılında mezun olduktan sonra kardeşi ile TUS'a girdiklerini anlatan Türköz, "Benim dört, kardeşimin ise onbirinci tercihi olarak yazdığımız beyin ve sinir cerrahisi bölümünü kazandık. Zorlu bir eğitim sürecinden sonra da uzmanlığımızı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Dursun Türköz ise ağabeyi ve ailesiyle aynı evde yaşamalarına rağmen sadece hastanede görüşebildiklerini kaydetti. Ağabeyi ve kendisinin evlendikten sonra da aynı apartmanda yaşadıklarını bildiren Türköz, "Eğitim hayatımız birlikte geçti ama uzmanlık dönemimizde öyle bir döneme denk geldik ki birbirimizi hastanede görebilir olduk. Akşamları o nöbete kalır, ben evde olurdum. O evde olduğunda ise ben nöbete kalıyordum. Birçok bayramda nöbet devir tesliminde bayramlaştık" ifadelerini kullandı.

Uzmanlık eğitimlerinin ardından zorunlu görevleri olacağını, bu aşamada muhtemelen ağabeyinden ayrılacağını dile getiren Türköz, "Burada çok başarılı uzmanlık dönemi geçirdik. Birlikte olmamız bizim için bir avantajdı. Birbirimize destek olduk. Beraber ders çalışıp beraber ameliyatlara girdik. İki kardeşin aynı fakültede aynı dönemde okuması ve aynı fakültenin bir bölümünde uzmanlık yapması nadir görülen bir olay" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.