Samsun

Samsun'daki kuyumcu soygunu

13:52 03 Aralık 2015
Samsun'daki kuyumcu soygunu

İlkadım ilçesinde bir kuyumcudaki altınları çalan ve çalışanı silahla yaraladıktan sonra kaçan zanlı ile kendisine gözcülük yapan kadın arkadaşı gözaltına alındı

İlkadım ilçesinde bir kuyumcudaki altınları çalan ve çalışanı silahla yaraladıktan sonra kaçan zanlı ile kendisine gözcülük yapan kadın arkadaşı yakalandı.

İlyasköy Mahallesi'nde Mecit Sarıoğlu'na ait kuyumcuyu soyup, çalışanı silahla yaraladıktan sonra bisikletle kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği bünyesinde 20 kişilik ekip kuruldu.

Ekipler, olayın meydana geldiği İlkadım ile Canik ilçelerindeki çok sayıda mahalle ve sokakta incelemelerde bulundu. Bu kapsamda olaydan 24 saat önce ve 24 saat sonrasındaki MOBESE kayıtları ile çevredeki iş yerlerinin 150 güvenlik kamera kayıtları da incelendi.

Araştırmada Derebahçe Mahallesi Çifte Havuzlar Sokak'ta bir apartmanın girişinde zanlının olayda kullandığı tahmin edilen bir bisiklet bulundu. Ekipler, İlkadım ve  Canik ilçelerinde 24 bisiklet satıcısı ve tamircisiyle görüşerek bisikletin sahibini bulmaya çalıştı. 

İlkadım ilçesindeki bir tamircinin daha önce lastiğini tamir ettiğini ve bisikletin kime ait olduğunu söylemesi üzerine ekipler, söz konusu kişi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler, soygunu gerçekleştirdiği iddiasıyla bisikletin sahibi Muhammet  U'yu (25) Ulugazi Mahallesi'ndeki bir çay ocağının önünde gözaltına aldı.

Muhammet U'nun, olaydan bir gün önce kuyumcunun karşısındaki apartmanda oturan arkadaşı Sibel D'nin (22) evinde kaldığı, sabah evden birlikte çıktıkları, kadının gözcülük yaparak zanlıya kuyumcunun açıldığını bildirdiği ve olaydan sonra yere düşen ziynet eşyalarını topladığı tespit edildi. Olaydan sonra İstanbul'a kaçan ve otomobille Samsun'a döndüğü öğrenilen Sibel D. de kent girişinde yakalandı.

Zanlının emniyetteki ifadesinde, daha önce gazete dağıtıcılığı yaptığı, borcu olduğu için soygunu gerçekleştirdiği, olayda kullandığı tabancayı da eşine verip Kılıçdede Mahallesi'nde denize attırdığını söylemesi üzerine Samsun Deniz Limanı Şube Müdürlüğü dalgıçları, denizde arama yaptı. Aramada tabanca bulunamadı.

Zanlının kuyumcudan çaldığı ve attığını söylediği 10 bin 750 lira değerinde ziynet eşyasına da ulaşılamadı.

Muhammet U. ile Sibel D, emniyetteki işlemlerin ardından adliye sevk edildi.

Samsun'nun İlkadım ilçesinde 26 Kasım'da Mecit Sarıoğlu'na ait kuyumcuya giden yüzü maskeli bir kişi, altınları alıp çalışan Hasan Tiryaki'yi silahla yaraladıktan sonra bisikletle kaçmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.