Samsun

Rotary Kulübünden Kumköy'e destek

15:54 04 Aralık 2015
Rotary Kulübünden Kumköy'e destek

Çarşamba'da Kumköy Mahallesi'nde bulunan kadınlara yönelik sayacılık kursu için Samsun Rotary Kulübü tarafından 15 saya makinesi bağışlandı.

Geçen yıl bir vakıf tarafından dünyada yılın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen Kumköy İlkokulu öğretmeni Dilek Livaneli tarafından köy kadınlarına istihdam sağlamak amacıyla başlatılan sayacılık kursuna Samsun Rotary Kulübü tarafından 15 saya makinesi bağışlandı.

Dilek Livaneli tarafından 2014 yılında başlayan projeye 4 saya makinesi ile bağışta bulunan Rotary Kulübü, daha sonra hazırladığı Kırsalın Melekleri Projesi ile dünya genelindeki Rotary kulüplerinin desteğiyle 46 bin dolar değerinde 15 saya makinesini daha alma kararı aldı.

Rotary Kulüpleri Bölge Guvernörü Canan Ersöz, makinelerin teslim töreninde yaptığı konuşmada, Dilek öğretmenin başlattığı projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Projeye Japonya’nın Osaka kentinde bulunan Rotaryan dostlarının da destek verdiğini anlatan Ersöz, "Belki hayatlarında buraya hiç gelmeyecekler ama dünyanın neresinde olursa olsun, Rotary kulüpleri bu gibi destekler vererek, o coğrafyaya küçük de olsa katkı sağlıyor. Kadınların üretime katılımını sağlayacak çok güzel bir proje gerçekleşmiş. Umuyor bu atölyede bulunan hanımlar çok güzel ayakkabılar üretir" dedi.

Dilek Livaneli da Rotary Kulübü üyelerine bağışlarından dolayı teşekkür ederek, "7 yıl önce bu okula geldiğimde burada üretimin yapılacağını söyleseler, inanmazdım. 7 yıl içinde çok önemli adımlar attık. Kadınlar için başlattığımız istihdam projesi bir lojmandan bu atölyeye kadar geldi. Bu atölyeye her girdiğimde duygulanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.