Samsun

Samsun Valisi Şahin TURMEPA gönülleriyle buluştu

16:14 11 Aralık 2015
Samsun Valisi Şahin TURMEPA gönülleriyle buluştu

 Samsun Valisi İbrahim Şahin, Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar ve gönüllelerle bir araya geldi.

Kentteki bir kafede yapılan toplantıya Şahin'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Mine Göknar ve gönüllüler katıldı. 

Toplantıda konuşan Yılmaz, Samsun Limanı içinin 50 yıl boyunca atıkların toplandığı bir havuz olduğunu söyledi.

Yıllarca liman içindeki çamuru açık denize dökmekle uğraştıklarını belirten Yılmaz, "Bunu bugünkü şartlarda yapsak 50 milyon liraya yapardık. Limandaki çamuru temizledikten sonra buraya kanalizasyonun da akmamasını sağladık. Limanda şimdi yüzülebiliyor, balık tutulabiliyor. 1999 yılında Samsun Limanı metan gazı ve çamurla kaplıydı. Artık liman yüzülecek hale geldi" dedi.

Vali Şahin ise batılıların kendi gelişmişliklerini daha yukarılara taşımak adına bütün atıklarını Karadeniz ve Tuna Nehri’ne akıttığını ifade etti.

Batılıların ikircikli durumunun herkesçe malum olduğunu dile getiren Şahin, "Onlar her şeyi yapar, mubahtır ama siz en ufacık bir olumsuzluk yaptığınızda bunu abartarak söylerler. Bir tane petrol atığına bulaşmış kuşu günlerce konu ederler. Veya bir balinayı ya da bir kutup ayısını haftalarca televizyon ekranlarından size izletirler" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.