Samsun

Süt üreticilerine soğuk hava depolu süt tankı dağıtıldı

16:37 16 Aralık 2015
Süt üreticilerine soğuk hava depolu süt tankı dağıtıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Tarımsal Kalkınma Projesi kapsamında Çarşamba ilçesinde 7 süt üreticisine soğuk hava depolu süt tankı dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen proje doğrultusunda Çarşamba ilçesinde 7 soğuk hava depolu süt toplama tankı, 4 jeneratör ve besi yemi, belirlenen üreticilere verildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çarşamba Ovası'nın üzerinden helikopter ile incelemede bulunduğunu, çok sayıda kavak ağacının olmasından kaynaklı üzüldüğünü söyledi.

Şahin, "Dünyada tarımsal üretim farklı alanlarda işliyor. Bir tarladan 3 ürün elde etme derdinde dünya. Bizde ise kavağı dik, 10-20 bekle sat, bu üzücü bir süreç. Milli gelirimiz 10 bin dolarda kaldı. İskandinav ülkeleri milli gelirlerini 100 bin dolarlara çıkarmış durumda. Bunu bizim yapmamız gerekiyor. Bunun yolu yöntemi el ele vermek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Türkiye'nin sorununun üretme olduğunu kaydetti.

Sadece köylerde değil, sanayide, turizmde ve diğer alanlarda daha iyiye gitmekte olan bir sürecin parametrelerini bir araya getirmekte güçlük çekildiğini dile getiren Yılmaz, "Üretmeyen bir ekonomi tehlikeli bir ekonomidir, omurgasızdır. Tarımsal alanda yapılan üretimin bir önemi yokmuş gibi görünebilir ama Samsun’u ve Türkiye’yi yıllardır besleyen Çarşamba ve Bafra ovalarında yapılan üretim bizim için önemli. Çünkü biz üretmezsek başkaları gelir, daha ucuza üretip bize satar" diye konuştu.

Yılmaz, gelecek yıl yaptıkları işleri iki katına çıkarmak gibi bir hedefleri bulunduğunu ifade etti.

Programa Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.