Samsun

"ABD'de kadınlar en çok liposuction yaptırıyor"

17:38 19 Aralık 2015
"ABD'de kadınlar en çok liposuction yaptırıyor"

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demir, 2014 yılında ABD'de kadınların en çok liposuction (yağ aldırma operasyonu), meme büyütme, göz kapağı cerrahisi ve göğüs kaldırma ameliyatlarını yaptırdığını söyledi. 

Demir, bir kliniğin Samsun'da düzenlediği "akıllı dolgu" ve "3D Dolgu" konulu toplantıda, Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneğinin (ASAPS) 2014 yılı istatistiklerini değerlendirdi.

ABD'de 1997 yılında 1 milyon 679 bin cerrahi olan ve cerrahi dışı estetik işlem gerçekleştirildiğini aktaran Demir, 2014 yılına bakıldığında bu sayının 10 milyonu bulduğunu dile getirdi.

Cerrahi olmayan işlemlere bakıldığında, 2014 yılında ABD'de 8 milyon 898 estetik işlem gerçekleştirildiğini bildiren Demir, "Cerrahi olan ve cerrahi olmayan işlemler arasında yaklaşık 5 katı fark var. ABD'de 1,7 milyon cerrahi işleme karşılık 8,8 milyon cerrahi olmayan estetik girişim yapılmakta. 1997 yılından bu yana liposuction gittikçe artan bir trend şeklinde kendini gösteriyor" dedi. 

- "Erkeklerde de liposuction ilk sırada"

ABD'de 2014 yılında cerrahi işlemlerin başında liposuction geldiğine dikkati çeken Demir, şunları belirtti:

"Erkek-kadın arasındaki dağılıma bakıldığında, 10 milyon cerrahi olan ya da olmayan işlemlerin yüzde 90'ı kadınlar tarafından gerçekleştirilmiş. 2014 yılında ABD'de kadınlar en çok liposuction, meme büyütme, göz kapağı cerrahisi ve göğüs kaldırma ameliyatlarını yaptırmış. Erkekler için de liposuction en fazla yapılan işlem. Burun cerrahisi, göz kapağı cerrahisi, erkekte meme küçültme cerrahisi ve yüz germe ameliyatları da fazla yapılanlardan."

OMÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Küçüker de Samsun'dan ve çevre illerden gelen estetik cerrah ve doktorlara "akıllı dolgu" ile "3D Dolgu" hakkında teorik ve uygulamalı bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.