Samsun

Sanayici için yerli makine üretiyor

11:38 20 Aralık 2015
Sanayici için yerli makine üretiyor

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da yaşayan girişimci Volkan Çalışkan, sanayi makineleri üreterek bu alanda yurt dışına bağımlılığı azaltmak için çaba sarf ediyor.

Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduğunu ancak mesleğini yapmak yerine endüstriyel tasarım makineleri üzerine çalışmaya karar verdiğini söyledi.

Eşi Reyhan ile bu konu üzerine tasarım merkezi kurduklarını anlatan Çalışkan, "Avukatlık yapabilecekken bunun yerine endüstriyel tasarımlara yöneldim. Bu işte hayal ettiğim her şeyi projelendirerek uygulamaya geçiriyorum" dedi.

Birçok sanayicinin Uzakdoğu veya Avrupa ülkelerinden yüksek fiyatlara CNC makineleri, 3D yazıcı ve çeşitli iş makineleri aldıklarını belirten Çalışkan, bunların hem istedikleri performansı sağlamadığını hem de özellik ve boyut bakımından istenilen özellikte olmadığını kaydetti.

Firmasında yenilikçilik, farkındalık oluşturma gibi endüstriyel tasarıma ait kavramları benimseyerek müşterinin talebi doğrultusunda özel tasarım yaptıklarını dile getiren Çalışkan, şunları kaydetti:

"İnsanların fikirlerine göre tamamen dijital, elektronik ve mekanik sistemler geliştirerek makineler yapıyorum. Ürün fikrinin ortaya atılmasından elde edilmesine kadar geçen süreçte gerçekleşen tasarım, bilgisayar ortamında 3D modelleme, prototipleme ve uygun üretim yöntemlerinin belirlenmesi gibi tüm aşamaları gerçekleştiriyoruz. Sanayicilerimiz iş makineleri almak için yurt dışına önemli miktarda döviz ödüyor ama istediği standartta bir makine de alamıyor. Biz, sanayicilerimizi dışa bağımlı olmaktan kurtararak çok daha düşük fiyatlarla yerli ürünlerle daha kaliteli tasarımlar yapıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.