Samsun

Terme'de elektrik hattı çalışmaları

16:09 20 Aralık 2015
Terme'de elektrik hattı çalışmaları

Terme’de Yeşilırmak Elektrik Dağıtım AŞ. (YEDAŞ) tarafından ilçenin bazı cadde ve sokaklarında elektrik kablolarının yeraltına indirilmesi ve Terme-Çarşamba karayolunda aydınlatma çalışmalarına başlandı.

Çalışmaları yakından takip eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşların can güvenliğinin kendileri için her şeyden önce geldiğini söyledi.

Terme şehir merkezinin adeta örümcek ağı gibi yayılan kablo karmaşasından kurtulup modern bir ilçe görünümüne kavuşacağını belirten Kul, "Proje tamamlandığında kötü hava şartlarından dolayı elektrik kesintisi yaşayan cadde ve sokaklarımızda kesintiler minimuma indirilmiş olacak. Yapılan çalışma ile ayrıca elektrik kaynaklı oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilirken, sokaklardaki aydınlatma sistemleri de yenilenmiş olacak. İlçemiz hem temiz hem de güvenli bir şekilde kalkınmaya, büyümeye devam ediyor. Elektrik hatları yer altına alınan cadde ve sokaklarımızda SASKİ ekiplerinin yapacakları altyapı çalışmalarından sonra üstyapı çalışmalarımız başlayacak. Amacımız gelecek nesillere alt ve üst yapısı tamamlanmış bir Terme bırakmak" dedi.

Terme-Çarşamba karayolunda ışıklandırma bulunmayan 14 kilometrelik bölümün aydınlatılması için çalışmaların başladığını da belirten Kul, "Çalışmalar tamamlandığında karanlık nedeniyle yaşanan kazaların ve telafisi olmayan can kayıplarının önü alınmış olacak. Ayıca aydınlatma direkleri sayesinde bölgemiz karanlık bir görünümden ışıklandırılmış, aydınlık bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

Terme’de yapılan çalışmalardan dolayı YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, YEDAŞ Samsun İl Koordinatörü Tevfik Fikret Demirel ve tüm YEDAŞ ekibine teşekkür eden Kul, bu süreçte cadde ve sokaklarda meydana gelen kazı çalışmalarından dolayı esnafın ve vatandaşların sabırlı ve hoşgörülü olmasını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.