Samsun

"Su saatlerinizi battaniye ile koruyun"

15:47 29 Aralık 2015
"Su saatlerinizi battaniye ile koruyun"

Beklenen soğuk hava ve kar yağışıyla don olayına karşı su saatlerinin yün kumaş, battaniye, izocam, boru kılıfı gibi malzemeler ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerektiği bildirildi

 Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), beklenen soğuk hava ve kar yağışıyla don olayına karşı su saatlerinin yün kumaş, battaniye, izocam, boru kılıfı gibi malzemeler ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması gerektiğini bildirdi.

SASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Ahmet Yurt, yaptığı yazılı açıklamada, soğuk hava ve kar yağışı ile ilgili su abonelerini uyararak, saatlerinin donmaması için tedbir alınması gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklığının düşmesine bağlı don olayı beklendiğine dikkati çeken Yurt, şunları kaydetti:

"Su sayaçlarının dondan zarar görmemesi ve abonelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için sayaçların bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması gerekir. Dona karşı hassas olan sayaçların açıkta kalan tesisatların uygun şekilde kalın yün kumaş, battaniye, izocam, boru kılıfı gibi malzemeler ile sıkıca sarılarak muhafaza altına alınması, ayrıca varsa muhafaza kutularının talaş veya samanla doldurularak sayaçların korunmaları önem taşımaktadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.