Samsun

Asgari ücret zammı

17:53 30 Aralık 2015
Asgari ücret zammı

 Samsun Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, asgari ücretteki farkın, kendilerine büyük bir yük getirdiğini belirterek, "İşçimizin 300 lira daha fazla kazanacak olması ise bizi sevindiren tek nokta. Bize getirilen yükün hesabını yapmak lazım" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Davut Altan başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, odanın 2016 yılı tahmini bütçesinin 6 milyon 500 bin lira olması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonunda konuşan Murzioğlu, 2015 yılında iki seçim yapıldığını anımsatarak, seçimlerin ticari hayata olumsuz yansıdığını, bu durumun da işvereni olumsuz etkilediğini söyledi. 1 Kasım seçimi sonrası AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olduğunu anlatan Murzioğlu, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltmesini değerlendirdi.

 Murzioğlu, şöyle konuştu:

"İktidarın vadettiği asgari ücretin 300 liralık farkı, bizim üzerimize büyük bir yük getirdi. Bu yükün altından nasıl kalkacağımızın hesapları içerisindeyiz. Biz sadece 300 lira fark yüzünden işverenin üzerine gelen yüklerin hesabını yapıyoruz. Geriye dönük baktığımızda, kıdem tazminatı ne olacak, bunun hesabını hiç yapmış değiliz. Burada sanayici iş adamı arkadaşlar var. En azının 40-50 işçisi var. Bunların 10-15 sene gibi birikimi bulunan işçiler bundan sonra ne olacak? Bu belirsizliklerin bir an önce gün yüzüne çıkmasını, ileride sürprizle karşılaşmamız için bunların bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz."

Hükümet ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının işverenin isteğine sağduyulu yaklaştığını dile getiren Murzioğlu, şunları kaydetti:

"İsteklerimiz doğrultusunda düzenlemelerin yapılacağını umut ediyoruz. Bu söylediklerimi kimse yanlış anlamasın. Ben sadece işverenin hakkını, üyemin hakkını savunmak için bunu söylüyorum. Asgari ücrette 300 lira fark, gerçekten bize getirilen büyük bir yük. İşçimizin 300 lira daha fazla kazanacak olması ise bizi sevindiren tek nokta. Bize getirilen yükün hesabını yapmak lazım. Yükün tamamının bizim üzerimize bindirilmesi, sırtımızda senelerce bir kamburla dolaşacağımızın göstergesi olur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.