Samsun

Sarıkamış şehitleri anılıyor

12:15 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Samsun ve Amasya'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Sarıkamış şehitleri için yürüyüş düzenlendi

Sarıkamış Harekatının 101. yılı anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Samsun'da yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Anıtpark'taki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü Güven Özyurt, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılını andıklarını belirterek, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. 

Özyurt, milli mücadelenin başlatıldığı Samsun'da böyle bir etkinlik düzenlenmesinin büyük anlam taşıdığını belirterek, Sarıkamış ruhunun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesini arzu ettiklerini söyledi. 

Daha sonra  ''Sarıkamış Şehitlerini Anma'' yürüyüşü  Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Lise ve İstiklal Caddelerinden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşün ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

- Amasya

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Amasya'da da yürüyüş düzenlendi.

Saraydüzü Kışlası önünde toplanan öğrenciler, vatandaşlar ve il protokolü, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Şehzadeler Geziyolu'na kadar yürüdü.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin her ne şartta olursa olsun kahramanlığını, yiğitliğini ve cesaretini kaybetmediğini söyledi.

Sarıkamış Harekatı esnasında da Mehmetçiğin yenilmediğini vurgulayan Çomaktekin, aziz vatan toprakları ve ulvi değerler için şehitlik mertebesiyle şereflendiğini anlattı.

Özellikle gençlerin ecdadın çektiği sıkıntıları çok iyi idrak etmesi gerektiğini vurgulayan Çomaktekin, "Bizler hafif yağmur altında bile kış şartlarından rahatsızlık duymamıza rağmen Mehmetçik böyle bir kahramanlık örneği göstermiştir. Böylece Kars, Ardahan ve Sarıkamış bugün çok şükür vatan toprağı olmuştur" dedi.

Çomaktekin, bu hatıraların sıcak tutulması ve gençliğe aktarılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Soğuk hava nedeniyle katılımcılara çay ve simit servisinin yapıldığı etkinlik, şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.