Samsun

Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Ayvacık'ta tanıtıldı

18:09 08 Ocak 2016
Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Ayvacık'ta tanıtıldı

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Çarşamba Ticaret Borsasının ortaklaşa ilçeye kazandırdığı Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinin tanıtımı, Ayvacık'ta yapıldı.

ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz, ilçedeki bir düğün salonunda yapılan toplantıda, “Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı'ndaki üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için kurdukları Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinin çalışmalarına başladığını söyledi.

Kalkınma Ofisinin ticaret odası ile borsanın ortak çalışması olduğunu, çalışma alanının da borsa tarafından tahsis edildiğinin bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Üyeler için en üst seviyede neler yapılabilir düşüncesiyle stratejik plan oluşturduk. Başta Avrupa Birliği, IPART, kırsal kalkınma ve çeşitli bakanlıkların hibelerinden projelerinizle faydalanabilmeniz için bu ofisi kurduk.  Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) 7 yıldır proje Koordinatörü olarak çalışan Ayfer hanımı istifa ettirerek, Bölgesel Kalkınma Ofisinde başlattık. Borsa başkanımız Kazım bey de ofise mekatronik mühendisi arkadaşımızı görevlendirdi. Ofis tarafından kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi, kalkınma ajansı ve TÜBİTAK'ın teklif çağrıları hakkında üyelerimize duyurular yapılıp bilgi verilecektir. Üyelerimize danışmanlık yapacağız. İlçelerimiz girişimcilerimizin projeleriyle büyüyecek, istihdamlar oluşacak, gelişecektir."

Çarşamba Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü ve proje uzmanı Ayfer İlhan da OMÜ'de 7 yıl proje koordinatörü olarak görev yaptığını, teklif gelince kabul ettiğini anlattı.

Çarşamba Ovası'nın çok verimli bir arazi yapısına sahip olduğuna dikkati çeken İlhan, "Bu bölgede enerjiden tarımsal üretime, turizmden hizmet sektörlerine kadar birçok proje hayata geçirilebilir. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Çarşamba Ticaret Borsasının Çarşamba’da, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde çok değerli üyeleri var. Artık hepinize açık olan ofisimizde sizlere her türlü proje desteği sunacağız" dedi.  

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan da katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Özellikle devletin gelişmek için hibe verdiğini ifade eden Turan, üreticinin var olan programları takip ederek projeler ile kendilerine gelmesini istedi.

Kurumunun IPARD yatırımlarını ve yatırımcılara verdiği destekleri anlatan Turan, "Süt, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve ve sebzelerin işlenmesi, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin, yerel ürünler ve mikro işletmelerin, kırsal turizmin ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi sektörlerde hibe desteği verebiliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Toplantıya Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, ÇTSO Başkan Yardımcısı Muharrem Yaralı, Çarşamba Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Mehmet Arslan ile oda üyeleri, işadamları ve üreticiler katıldı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.