Samsun

Çocuklarda diş yaralanmaları bisiklet ve merdivenden düşmeden kaynaklanıyor

12:47 14 Ocak 2016
Çocuklarda diş yaralanmaları bisiklet ve merdivenden düşmeden kaynaklanıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Pedodontoloji (Çocuk diş hekimliği) Anabilim Dalı'nca yapılan bir çalışmada, 7 ila 14 yaş arasındaki çocukların en çok ilkbahar aylarında yaşadıkları çeşitli travmalar sonucu dişlerine zarar verdiği belirtildi.

Çalışmayı yürüten Diş Hekimliği Fakültesi Pedodontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle okul çağındaki çocuklarda travmatik (Bir doku veya organın yapısını, biçimini bozan ve dıştan mekanik bir tepki sonucu oluşan yara) diş yaralanmalarına çok sık rastladıklarını söyledi.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Pedodontoloji Kliniğine iki yıl içerisinde başvuran yaşları 7 ila 14 arasındaki 61 çocuk hastanın diş yaralanmalarının incelendiğini bildiren Avşar, ''Bunların 63,9 erkek, 36,1'i de kız çocuğuydu. Çocuklarda diş yaralanmalarının en önemli nedeni bisiklet ve merdivenden düşmeden kaynaklanıyor. Ayrıca okulda diğer çocuklarla çarpışma, başka objelere vurma, spor kazaları, kavga ve trafik kazaları nedeniyle meydana geliyor" dedi.

İlkbahar ve yaz döneminde sıklıkla sokakta veya okulda yaralanma olaylarıyla karşılaşıldığını dile getiren Avşar, ev kazalarının ise genelde sonbahar kış döneminde meydana geldiğini kaydetti.

Avşar, özellikle okul çağındaki çocuklarda travmatik diş yaralanmalarında zamanında ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanmasının önem taşıdığını ifade etti

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.