Samsun

Karadeniz Bölgesi için soğuk ve kar yağışı uyarısı

17:20 18 Ocak 2016
Karadeniz Bölgesi için soğuk ve kar yağışı uyarısı

Karadeniz Bölgesi'nde Orta Avrupa'dan gelen soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonuna doğru kuzeyden gelen soğuk havayla beslenerek "deniz etkili kar yağışlarına" neden olacağı bildirildi.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yeni haftaya Orta Avrupa'dan gelip Akdeniz üzerinden nemini toplayan soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle girileceği belirtildi.

Soğuk ve yağışlı sistemin bu gece itibarıyla Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kar, yarın Samsun-Ordu sahil bandında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise kar yağışı şeklinde kendini göstereceği vurgulanan açıklamada, kar yağışının bu akşam Kastamonu ve Sinop çevreleri, yarın ise Amasya ve Tokat ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Sinop-Ordu arası sahil bandında 20 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde kar yağışı geçişlerinin görüleceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"21 Ocak Perşembe günü ise bölgemizde sadece Kastamonu'nun iç kesimlerinde, Sinop'un güney ve Çorum'un kuzey kesimlerinde kar yağışı beklenmekte, diğer yerlerde ise parçalı çok bulutlu bir hava beklenmektedir. 22 Ocak Cuma gününden itibaren ise sistemin genişlemesi ve kuzeyden soğuk havayla beslenmesi nedeniyle tüm bölgede deniz etkili kar yağışları görülecektir. Bu sistemin etkisi ve yoğunluğunun daha fazla olacağı öngörülmektedir. Rüzgarın batılı ve kuzeybatılı yönlerden denizlerde fırtına, kıyı kesimlerde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde saatte 50-75 kilometre eseceği tahmin edilmektedir."

Açıklamada, vatandaşlara ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, su sayaçlarında donmalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.