Samsun

Zihinsel engelli çocuklara "uygulamalı" market

13:37 01 Mart 2016
Zihinsel engelli çocuklara "uygulamalı" market

Samsun'un Atakum ilçesindeki bir özel eğitim merkezinde oluşturulan uygulama marketinde zihinsel engelli çocuklar, alışveriş yapmayı öğreniyor.

Altınkum Özel Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 64 orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuğun parayı tanıması amacıyla okul bünyesinde uygulama marketi oluşturuldu. Zihinsel engelli çocuklar, burada alışveriş yapma öğretiliyor.

Eğitim merkezinin müdürü Mehmet İrfan Yetik, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğünü söyledi.

Okulda öğrencileri toplumsal hayata kazandırmak için çalıştıklarını, bu amaçla zaman zaman çocukları kalabalık yerlere götürdüklerini anlatan Yetik, "Bunun yeterli olmadığını gördük. Özellikle çocukların alışveriş yapmayı bilmediğini, parayı tanımadığını anladık. Bunun üzerine okul içinde uygulama marketi açmaya karar verdik. Uygulama ile öğrencilerimizi günlük hayata uyum sağlar hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Öğrencilerin market sayesinde parayı tanıma ve iletişim beceresinin arttığına işaret eden Yetik, "Öğrencilerimiz burada tek başlarını alışveriş yapabiliyor. Öğrenciler, marketi özellikle 'toplumsal yaşam' derslerinde kullanıyor. Öğrenciler, markete girmeden önce öğretmenler tarafından para verilip o para karşılığında neler alabileceği konusunda bilgilendiriliyor. Sonra markette üzerinde fiyatı yazan ürünlerden paraları kadar alışveriş yapabiliyorlar. Bu da onların sosyalleşmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.