Samsun

Havza'da mesleki yeterlilik kursları açılacak

15:05 01 Mart 2016
Havza'da mesleki yeterlilik kursları açılacak

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri AŞ (MEMYBEM) işbirliği ile ilçede mesleki yeterlilik kursu açılacağını bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğinin 25 Mayıs 2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki listede belirtilen mesleklerde mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirildiğini anlatan Acar, "Tebliğin yayım tarihinden itibaren 12 ay sonra Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak. Bu kapsamda Havza’da bulunan firmaların belgelerini alabilmeleri için mesleki yeterlilik kursları açacağız" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan ve mesleki yeterlilik kurumu tarafından yetkilendirilen MEMYBEM AŞ tarafından belge sınavlarının odaları ile işbirliğinde gerçekleştirileceğine değinen Acar, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli sorunlarından olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağı inancındayım. Havza TSO olarak ilçemizdeki firmalarımızın mağdur olmamaları adına konu ile ilgili gerekli tanıtım ve bilgilendirmeyi yaparak, TOBB bünyesinde kurulan yetkilendirilmiş MEMYBEM işbirliği ile 12 meslek dalında sınav ve belgelendirme hizmeti sunacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde Mayıs 2016'dan sonra kişi başına aylık 500 lira para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Bakanlık tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 40 meslekte sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır. Başvurular odamız üzerinden bireysel veya kurumsal olarak başvuru yapılabilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.