Samsun

Türkiye'nin romatoloji hekimleri Samsun'da toplanacak

17:28 03 Mart 2016
Türkiye'nin romatoloji hekimleri Samsun'da toplanacak

Türkiye Romatoloji Derneği ve Romatoloji Eğitim Grubu'nca düzenlenecek 6. Ulusal Vakalar ile Romotoloji Eğitimi Sempozyumu'nun Samsun'da yapılacağı bildirildi.

Sempozyum başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma alanında uzman Türkiye'nin önde gelen romatoloji hekimlerinin katılacağını söyledi.

Romatoloji Eğitimi Sempozyumu'nun çok önemli olduğunu dile getiren Sayarlıoğlu, hastalıkla ilgili dünyada yaşanan gelişmeler, hastalara uygulanan tedavi yöntemleri gibi konuların görüşüleceğini kaydetti.

Sempozyumun 10 Mart'ta başlayacağını ve 3 gün süreceğini belirten Sayarlıoğlu, "Türkiye'nin en önemli romatoloji hekimleri, 3 gün boyunca romatizmal iltihaplı hastalıklar ve diğer kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili dünyadaki son tedavi yöntemleri ve gelişmeleri tartışacak. Eğitimler vererek bilgilerini paylaşacak. Bu nedenle sempozyum hastalığın gelişimi ve tedavi edilmesi açısından çok önemli. Her akademisyen hekim arkadaşımız, uzmanlık alanındaki tecrübelerini ve uygulamalarını paylaşacak" dedi.

Sempozyuma 550 hekimin katılmak için kayıt yaptırdığını anlatan Sayarlıoğlu, şöyle devam etti:

"Romatoloji, genellikle bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması sonucu gelişen romatizmal iltihabi hastalıklar ve diğer kas iskelet sistemi hastalıklarıdır. Romatolojik hastalıkların en önemli belirtilerinden birisi ağrıdır ancak unutulmaması gereken nokta, ağrının geri planda olduğu, hatta hiç ağrıya yol açmayan romatolojik hastalıkların da bulunduğudur. Romatizmal hastalıkların tedavisinde başta romatoloji uzmanı olmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, ortopedi uzmanı ve gereğinde diğer uzmanlık dallarının ekip olarak çalışması gerekmektedir. Bu nedenle gerçekleştireceğimiz sempozyum önem taşımaktadır."

Prof. Dr. Sayarlıoğlu, sempozyumun 10 Mart'ta Sheraton Otel'de düzenleneceğini, poster ve bildirilerin yer alacağını, eğitim sonunda oturumların kitap haline getirileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.