Samsun

"Annemizin lavaşının lezzetinde" dediler 44 şehre ekmek sattılar

14:14 06 Mart 2016
"Annemizin lavaşının lezzetinde" dediler 44 şehre ekmek sattılar

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da bir girişimcinin "Annelerimizin yaptığı lezzette" sloganıyla ürettiği lavaşlar, Türkiye genelinde ilgi görüyor.

Girişimci Ramazan Yeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da kurdukları tesiste dünya standartlarında üretim yaptıklarını söyledi. Lavaşların damak tadına uygun ve hijyenik koşullarda üretildiğini dile getiren Yeni, günde ortalama 75 bin lavaş üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Samsun'da çiğ köfte ve döner satıcılarının ihtiyacını karşılamaya yönelik üretim yaptıklarını anlatan Yeni, şunları kaydetti:

"Annelerimizin yaptığı lezzette sloganıyla üretime başladık. Lavaşlarımız annelerimizin yaptığı lezzet ve kalitede. Tesisimizde çoğunluğu kadın olmak üzere 20 kişi civarında personel çalışıyor. Üretim aşamasında daha hassas oldukları ve hijyene daha fazla dikkat ettikleri için özellikle kadınları tercih ettik. Saatte 12 bin lavaş üretiyoruz. Günlük 250 bin üretim kapasitemiz var. Başta Tokat, Çorum, Siirt, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır olmak üzere 44 şehre gönderiyoruz. Annelerimizin lezzet ve kalitesinde yaptığımız lavaşları insanımızın beğenerek tüketmesi bizi mutlu ediyor."

Tesisin üretim sorumlusu Hasan Kodak ise günlük üretim yaptıklarını, stokta ürün bekletmediklerini ifade etti.

Tesislerinin dünya standartlarında olduğunu belirten Kodak, "Makineye hamur olarak koyduğumuz ürün, taze pişmiş lavaş şeklinde çıkıyor. İstediğimiz kalınlıkta ve ebatta üretim yapabiliyoruz. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi yoktur. Kadınlar tarafından titizlikle paketlenen lavaşlar, birkaç saat dinlendirildikten sonra taze olarak Türkiye geneline gönderiliyor. Bu nedenle talep görüyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.