Samsun

Atık camlar kadınların ellerinde yeniden şekil buluyor

11:11 07 Mart 2016
Atık camlar kadınların ellerinde yeniden şekil buluyor

Samsun'da İlkadım Belediyesinin katkılarıyla Halk Eğitim Merkezinde açılan sıcak cam işleme kursunda atık camlar kadınların ellerinde ateşle yeniden şekil buluyor.

Halk Eğitim Merkezinde verilen kursta, çevreye atılmış cam parçaları, şişeler, evlerde kırılan arcopal tabaklar çöpe gitmek yerine yeniden değerlendiriliyor. Kursa katılan kadın kursiyerler kırık ve atık camları kullanarak adeta ateşle hayallerini çiziyorlar.

Kursiyerlerden Gülten Sağlam, AA muhabirine, kursa iki ay önce başladığını ve sıcak cam işlemeyi ilk gördüğünde çok ilgisini çektiğini söyledi.

Hiç bir masrafı olmayan atık şişelerden çok güzel objeler yaptıklarını ve bunları satıp evin bütçesine katkı sağladıklarını belirten Sağlam, "Kursa bundan sonra da devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü yaptığımız bu ürünleri internet üzerinden satıyoruz. Bize maddi açıdan katkısı oluyor" dedi.

Tüm kadınların bu tür kurslara gelmesi, evde oturmaması gerektiğini ifade eden Sağlam, şunları dile getirdi:

"Burada yaptığımız ürünlerden hem kazanç sağlıyoruz hem de kursta stres atıyoruz. Özellikle okuma yazma bilmeyen kadınlarımızın bu tür kurslara gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversite okuması gerekmiyor veya çalışması da gerekmiyor. Buraya gelip hocamız sayesinde çok güzel şeyler yapabilirler. Buraya doktor, hemşire gibi hafta içi çalışan bayanlar hafta sonu geliyor. Buraya gelip bir şeyler öğreniyorlar. Kendileri için de iyi oluyor. Burada yaş sınırı yok, isteyen herkes gelebiliyor."

İstedikten ve hayal edebildikten sonra her şeyi yapılabildiğini ifade eden Sağlam, "Ateşin başına oturduğumda hayal ettiklerimi yapabildiğimi görünce, bir şeyin istendiğinde yapılabildiğini anladım" diye konuştu.

Kurs eğitmeni Emel Karagöl ise üç yıl önce sıcak cam işleme işini gördüğünde çok ilgisini çektiğini ve kursa giderek işin inceliklerini öğrendiğini anlattı.

Kursta kadınlarla birlikte atık camlardan, hayal ettikleri şeyleri güzel objelere dönüştürdüklerini aktaran Karagöl, şöyle devam etti:

"Atölyede, çevre kirliliğine neden olan atık ve kırık cam parçalarından, evlerde kırılan arcopal tabakları eriterek üretim yapıyoruz. Burada aynı zamanda geri dönüşüm de sağlamış oluyoruz. Bayanlar eğlence ve stres atmak için geldikleri sıcak cam işleme kursunda aynı zamanda ürettiklerini de satıyorlar. Yapılan ürünleri arkadaşlar hem kendi imkanlarıyla hem de bizim çabalarımızla dışarıya satış yapabiliyor."

Karagöl, ev hanımlarının yanı sıra farklı mesleklerden de kadınların katıldığı kursta atık camlardan hayal gücünü göre uğur böceği, yunus balığı, renkli salyangoz, leylek gibi farklı objeler ürettiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.