Samsun

Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu başladı

15:41 10 Mart 2016
Samsun'da Romatoloji Eğitimi Sempozyumu başladı

Türkiye Romatoloji Derneği ile Romatoloji Eğitim Grubunca düzenlenen 6. Ulusal Vakalar ile Romatoloji Eğitimi Sempozyumu, Samsun'da başladı.

Sempozyum başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sempozyuma alanında uzman Türkiye'nin önde gelen romatoloji hekimleri ile uzman ve aile hekimlerinin katıldığını söyledi.

Romatoloji Eğitimi Sempozyumu'nun çok önemli olduğunu dile getiren Sayarlıoğlu, sempozyumda hekimlere hastalıkla ilgili kurs verileceğini, ayrıca dünyada yaşanan gelişmeler, hastalara uygulanan tedavi yöntemleri gibi konuların da görüşüleceğini belirtti.

Üç gün sürecek sempozyuma Türkiye genelinden 550 hekimin katıldığını bildiren Sayarlıoğlu, "Türkiye'nin en önemli romatoloji hekimlerinin 3 gün boyunca romatizmal iltihaplı ve diğer kas iskelet sistemi hastalıkları ile ilgili dünyadaki son tedavi yöntemleri ve gelişmeleri tartışacağı sempozyum, aynı zamanda bir yenilenme niteliği de taşıyor" dedi.

Sempozyumun ilk gününde romatizmal hastalıklar ve tedavi yöntemleri konusunda hekimlere kurs verildiğini anlatan Sayarlıoğlu, şunları kaydetti:

"Romatoloji, genellikle bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması sonucu gelişen romatizmal iltihabi hastalıklar ve diğer kas iskelet sistemi hastalıklarıdır. Bu kapsamda sempozyumun ilk gününde hekimlerimize hastalığın gelişmesi, tedavi süreci gibi konular hakkında kurs veriyoruz. İlk gün kursun ardından hastalıkla ilgili yürütülen çalışmalar ve tecrübelerin aktarımı gerçekleştirilecek. Romatizmal hastalıkların tedavisinde başta romatoloji uzmanı olmak üzere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı, ortopedi uzmanı ve gereğinde diğer uzmanlık dallarının ekip olarak çalışması gerekmektedir. Bu nedenle gerçekleştireceğimiz sempozyum önem taşımaktadır. Sempozyum süresince hekimlerin takip ettiği hastaların klinik çalışmaları, uyguladıkları tedavi yöntemleri ele alınacak. Ayrıca bildiri, poster ve sunumlarda gerçekleştirilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.