Samsun

Hutbe Okuma Yarışması Samsun finali yapıldı

10:58 15 Mart 2016
Hutbe Okuma Yarışması Samsun finali yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması" Samsun finali, Ayvacık ilçesinde gerçekleştirildi.

Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Merkez Camisi'nde yapılan yarışmada katılımcılar, hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçe'yi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, içeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet, beden dilini etkili ve doğru kullanabilme, zamanı doğru kullanabilme, hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirildi.

Yarışmada birinci olan Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Atmaca, Samsun'u bölgede temsil etme hakkı kazandı. Yarışmada ikinciliği Ondokuz Mayıs Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mehmet Ali Koçak, üçüncülüğü ise Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kerem Başaran elde etti.

Yarışmada birinci olan öğrenciye ödülünü Kaymakam Can Kazım Kuruca, ikinciye Belediye Başkanı Mustafa Belur, üçüncüye de İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Hasan Öztürk verdi. Yarışmada İlçe Müftüsü Hadi Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak ile kamu ve kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.