Samsun

Samsun'da açıktan akaryakıt satışı yasaklandı

15:41 15 Mart 2016
Samsun'da açıktan akaryakıt satışı yasaklandı

Samsun'da akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt satılmasının yasaklandığı bildirildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin imzasıyla yayınlanan kararda, akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alınması ve satışına düzenleme getirildiği belirtildi.

Türkiye'nin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği vurgulanan kararda, terör örgütünün eylem sürecini artırmaya çalıştığı bugünlerde huzur ortamını bozmak için özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanılan molotofkokteyli yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluşturmak üzere bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yanıcı madde tedarik etmeye çalışıldığı anlatıldı.

Mevcut mevzuat incelendiğinde akaryakıt istasyonlarında bu gibi kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmadığının anlaşıldığına işaret edilen kararda, şunlar kaydedildi:

"Samsun il sınırları içerisinde zorunlu haller dışında akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır. İlgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla açıktan zorunlu hallerde bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz gibi yakıt satışı yapılmadan önce ilgili kolluk birimine bildirilecek ve yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopisi alınacak, fotokopinin arka yüzüne kendi el yazısıyla adres ve telefon bilgileri alınacak, yakıtı alış sebebi de belirtilecek, ayrı ve sadece firma yetkilisinin erişebileceği, gizliliğe ilişkin tedbirler alınmış olarak muhafaza edilecek ve bağlı bulunduğu polis merkezi amirliği veya jandarma karakol komutanlığına 24 saat içerisinde teslim edilerek muhafaza edilecektir. Akaryakıt istasyonlarında açıktan yakıt alan kişilerin kimlik belgelerinin tutulduğu dosya ve klasörler, bağlı bulunulan polis merkezi amiri veya jandarma karakol komutanı tarafından gerekli görülen hallerde denetlenebilecektir. Karara uymayan akaryakıt istasyonu sorumluları hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.