Samsun

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

15:50 15 Mart 2016
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat, ilçedeki liselerde öğrenciler ile bir araya geldi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Saat, ilçede bulunan 7 lisede öğrencilere seminer verdi. Saat, gençlere yaşadığımız toprakların nasıl savunulduğunu, manevi ve milli birlik bilincinin yerleşmesi amacıyla seminer düzenlediğini söyledi.

18 Mart'ın Çanakkale zaferinin öncülüğünde vatanı, milleti, bayrağı, dini için yapılan savaşlarda hayatını kaybeden bütün şehitleri anma günü olduğunu dile getiren Saat, "Fakirlik içinde, buğday kırığından yapılmış çorba yemekleri, sağlıksız içilen sular, çamur içerisinde bulunan barınaklarda kalan askerlerimiz en modern silah ve araçlarla donanmış düşmanlarına karşı aslanlar gibi savaştı. Çünkü kalplerinde sadece vatan sevgisi vardı. Tıbbiyeli, mülkiyeli, harbiyeli, adliyeli, liseli öğrencileriyle ve kahraman askeri ile ölüme gülümseyerek gittiler. Nurlanarak şehitlik mertebesine ulaştılar" dedi.

Çanakkale Savaşı'nın sadece cephede savaşanların değil, cephe gelişinde bekleyen anaların, bacıların, gelinlerin, yavuklularının da savaşı olduğunu anlatan Saat, şöyle konuştu:

"Hiç gelmeyecek kocasını, hiç dönmeyecek babasını, doyamadığı oğlunu ömrü boyunca özlemek, beklemek nedir bilir misiniz? Bu bekleyenlerin babaları, ağabeyleri, dedeleri kocaları yoktur. Onların yerine acı vardır, hüzün vardır. Yeniden yeşerecek topraklar için gözyaşı vardır, ıstırap vardır. Vatanı için, bayrağı için, milleti için gözünü kırpmadan canını seve seve vererek şehitlik mertebesine ulaşan ecdadımızı, Çanakkale Savaşı'nda büyük kahramanlar gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.