Samsun

Cumhuriyet Başsavcılığınden yürütülen soruşturmalarla ilgili açıklama

17:23 18 Mart 2016
Cumhuriyet Başsavcılığınden yürütülen soruşturmalarla ilgili açıklama

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturmalarla ilgili açıklama yaptı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, yaptığı yazılı açıklamada, ulusal bir gazetede yayınlanan haberin ayrıca yerel basında da yer bulduğunu, bu haberlere konu olan iddia ile şikayetlerin Cumhuriyet Başsavcılıklarınca ihbar kabul edildiğini anlattı.

İlgili suç ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül olunduğunu, halen inceleme, soruşturma işlemlerinin devam ettiğini bildiren Tosun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CMK'nun 157-1 maddesi gereğince soruşturma aşamasındaki usul işlemlerinin gizliliği ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun başlığını taşıyan 20. maddesinde de bu doğrultuda yasal bir düzenleme yapılmış olup, ilgili mevzuata göre soruşturmanın selameti ve masum kişilerin lekelenmemesi prensibi gereğince soruşturmanın içeriği ve safahatından bilgi verilmesi mümkün bulunmamaktadır. İhale yolsuzluğu, imar kanununa muhalefet, görevi kötüye kullanma, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ile Paralel Devlet Yapılanması gibi suçların soruşturulması, soruşturmaya başlandıktan sonra suç ve sorumluluğun hangi kamu görevlisine yansıyacağı, hangi usul ve yasa kapsamında yapılacağı bir prosedür ve sürece tabidir. Özel soruşturma usulüne tabi olan kişilerin ifadelerinin alınması da bu süreç içerisinde yürütülmektedir. Sonuç itibarıyla ilgili medya organları tarafından haber konusu olan iddia ve şikayetler, Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmış olup, sorumlular hakkında yasal inceleme devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.