Samsun

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

18:19 22 Mart 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve belediye meclis üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İlkadım Belediye Başkanı Tok ile belediye meclis üyesi 19 kişi, suç duyurusu dilekçesini Samsun Adliyesi'ne gelerek savcılığa sundu.

Tok, suç duyurusu öncesinde adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk defa halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.

Dünyada Cumhurbaşkanına hakaret eden bir muhalefet lideri olmadığını vurgulayan Tok, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu’nun TBMM çatısı altındaki bir konuşmasında Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadesinden dolayı çok büyük üzüntü duyduk. Bu üzüntümüzü savcılığa vereceğimiz suç duyurusu ile neticelendireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de ilk defa halkın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Yüzde 52 oyla seçilmiştir. Diktatör değil, halkımızın seçilmiş Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla bunu halkımıza ve bizlere bir saygısızlık olarak addediyoruz. Bundan dolayı da seçilmiş bir belediye başkanı olarak ve seçilmiş belediye meclis üyelerimiz olarak sorumluluğumuzun gereği, halkımızdan aldığımız destek doğrultusunda vatandaşlık görevi olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na bu söyleminden dolayı suç duyurusunda bulunuyoruz. Türkiye’de maalesef başka ülkelerde olmayan, kendi cumhurbaşkanına hakaret eden bir muhalefet lideriyle yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu söylemi kınıyorum."

Tok, basın açıklamasının ardından meclis üyeleriyle suç duyurularını savcılığa teslim etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.