Samsun

Vezirköprü'de traktör sürücülerine trafik eğitimi

13:16 25 Mart 2016
Vezirköprü'de traktör sürücülerine trafik eğitimi

Vezirköprü ilçesinde traktör sürücülerine "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" ve "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" kapsamında eğitim semineri verildi.

Program, "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından organize edildi.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime ilçeye bağlı mahallelerden 100'e yakın traktör sürücüsü katıldı. Ekipler, trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve traktörlerin sebep olduğu kazalar ve bu kazaların nasıl önleneceği konusunda sürücülere bilgi verdi. Yetkililer, doğru traktör kullanımı ve tarım işlerinin nasıl güvenli yapılacağı, araçları tanıma ve bakımlarının nasıl yapılacağı ve kaza anında yapılması gereken ilk yardım teknikleri konularında sunum yaptı.

Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Soner Algök, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarında en büyük etkenlerin yansıtıcı reflektör, tepe lambası ve aydınlatma lambalarının eksikliği olduğunu söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Güler ise vatandaşların kullandığı motorlu araçları en güvenli şekilde kullanmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, İnsanlarımızın canlarını ve mallarını emniyetli bir şekilde sürdürmelerini sağlamak istiyoruz. Bu eğitimler ile kazalar meydana gelmeden önce tedbir alıp kazaların önüne geçmeyi hedeflemektedir." dedi.

Program sonunda katılımcılara yansıtıcı reflektör dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.