Samsun

52. Kütüphaneler Haftası, Vezirköprü'de kutlandı

14:04 31 Mart 2016
52. Kütüphaneler Haftası, Vezirköprü'de kutlandı

52. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Vezirköprü'de program düzenlendi.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesindeki programın açılışında yaptığı konuşmada, kitap olmadan gençlerin yetişmesine imkan bulunmadığını söyledi.

Kitabın "olmazsa olmaz" olduğunu vurgulayan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Kütüphanemizde birinci amacımız, gençlerimiz buraya gelsin, istifade etsin, kitap okusun, araştırma yapsın. Bunun yanı sıra kütüphaneden istifade edemeyen çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın da ayaklarına götürelim, biz okutalım istedik. Bundan dolayı yaklaşık 4 yıldır uzak mahallelerimizde bulunan okullarımıza 'Mobil Hizmet Uygulaması' başlattık. Bu projedeki amacımız da insanlarımıza daha fazla kitap okutmak ve daha fazla kişiye ulaşmaktı."

Kütüphane müdürü Kani Yılmaz ise hafta ile öğrencilerde ve vatandaşlarda okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmasını sağlamanın amaçlandığını anlattı.

Kütüphanelere gereken önemin verilmediğini dile getiren Yılmaz, "Kitabın pahalı olduğunu söyleyen insanların, bedava olduğu kütüphanelere pek gelmediğini görmekteyiz. Nitekim kitap olmayan bir toplum oluşumuzun cezasını, her alanda çekmekteyiz." dedi.

Yılmaz, kütüphanenin tarihinden ve içerisinde bulunan kitap sayısı ve okunma oranlarından bahsetti.

Konuşmaların ardından halk ozanı Aşık Rasim Genç, kendi yazdığı "Av olmasınlar" adlı şiiri okudu. İlçe Halk Kütüphanesi çalışmalarını içeren sunumun sonrasında öğretmenlerin hazırladığı müzik dinletisi sunuldu. Program, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren ve kütüphanede en fazla kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Programın ardından kütüphane içerisinde bulunan kitap sergisinin açılışı yapıldı.

Programa Belediye Başkanı Sadık Edis ile davetliler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.