Samsun

Bafra'da 2 mahallede kültür evi açıldı

18:53 06 Nisan 2016
Bafra'da 2 mahallede kültür evi açıldı

Bafra ilçesinde,kaymakamlık tarafından 2 mahalleye kurulan kültür evleri törenle hizmete açıldı.

Bafra Kaymakamlığı tarafından Harız ve Eldavut mahallerinde, öğrencilerin bilgi ve eğitimlerini genişletebilmeleri için içerisinde kütüphane ve bilgisayar bulunan iki kültür evi yapılan törenle açıldı.

Törende konuşan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, eğitime yapılan yatırımın önemine işaret etti.

Arslan, eğitime yapılan yatırımların en büyük yatırımlar olduğunu ifade ederek, "Bizler burada eğitim gören çocuklarımızı düşünerek, eğitimlerinin daha da genişletebilmeleri için her mahalleye birer kültür evi kazandıracağız. Artık Harız ve Eldavut Mahalleleri dünyaya açılacak. Burada öğrenciler boş zamanlarında kitap okuyacak, internetten ise araştırmalar yapıp bilgilerine bilgi katacak.Kültür evleri tüm mahalle sakinlerine hayırlı olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kültür evlerinin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleşti. Açılış programı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin gösterilerinin ardından verilen ikramlarla son buldu.

Açılışa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, daire müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ile mahalle sakinleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.