Samsun

Boksta Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'ne doğru

13:05 08 Nisan 2016
Boksta Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'ne doğru

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 9-17 Nisan tarihlerinde Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nin, güvenlik gerekçesiyle Türkiye'de yapılmaması için Rusya'nın Dünya Boks Birliğine itiraz ettiğini ancak itirazın kabul görmediğini bildirdi.

Gözgeç, kentteki bir kafeteryada düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri hakkında bilgi verdi. Elemelerin ilk başta İstanbul'da düzenlenmesi kararı alındığını ancak federasyonun Samsun'da gerçekleştirilmesi için Dünya Boks Birliğine müracaat ettiğini anlatan Gözgeç, Katar'da yapılan toplantıda organizasyonun Samsun'a verildiğini kaydetti.

Elemelere 39 ülkeden 400'e yakın sporcunun katılacağına dikkati çeken Gözgeç, Türk Milli Takımı'nın erkeklerde 8, kadınlarda ise 3 sıklette mücadele edeceğini bildirdi.

Samsun'un güvenlikle ilgili bir sıkıntısı bulunmadığını vurgulayan Gözgeç, "Burası Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri. Rusya'nın terör ve güvenlikle ilgili endişelerinden dolayı elemelerin başka bir ülkeye alınması yönünde müracaatı vardı ama yapılan araştırmada Samsun'un güvenli bir yer olduğu ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da yazılı teminatta bulundu. Böylece elemeler Türkiye'de kaldı." diye konuştu.

Organizasyonda 2016 Rio Olimpiyatları'na erkeklerde her sıklette 3 kişi olmak üzere 10 sıklette toplam 30 sporcunun vize alacağını kaydeden Gözgeç, şunları söyledi:

"Kadınlarda 3 sıklette kota var, bunların da ilk 2'si gidecek. Yani Samsun'dan 36 boksör olimpiyat vizesi alacak. Biz de Türkiye olarak saha ve seyirci avantajını iyi kullanacağız. Bizim adımıza Rio'nun yolu Samsun'dan geçecek. Burada taraftarlarımıza büyük görev düşüyor. Onların desteği, sporcularımızın performansını yüzde 25 artırıyor. Samsunluların desteğini her an yanımızda görmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.