Samsun

"Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" yarışması

13:31 14 Nisan 2016
"Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" yarışması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bu tarz faaliyetler kanaatimce çok önemli. 300 okul taranmış ve 74 bin öğrenci üzerinde bu faaliyet sürdürülmüş. Gerçekten çok başarılı bir rakam." dedi.

Şahin, bir otelde, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkadım Belediyesi iş birliğinde resim ve tasarım alanlarında düzenlenen "Sen İste Yeter Kanser Çeker Gider" Görsel Tasarım Proje Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

Söz konusu proje kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Şahin, "Bu tarz faaliyetler kanaatimce çok önemli. 300 okul taranmış ve 74 bin öğrenci üzerinde bu faaliyet sürdürülmüş. Gerçekten çok başarılı bir rakam. Samsun'da ilk ve ortaokulda okuyan öğrenci sayısı 242 bin. Aşağı yukarı üçte bir öğrenciye ulaşılmış." dedi.

Şahin, söz konusu yarışma sonucu öğrencilerin çok yaratıcı eserler ortaya çıkardıklarını belirterek, "Ben projeye emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle farkındalığın oluşması çok önemli. Ama kanatimce hedef kitle çok önemli. Önümüzdeki yıl belki ilkokula da bu yansır. İlkokul öğrencilerinin kendisinden ziyade anne babasını bu konuda harekete geçirmesi, anne babaların küçük çocuklarını kıramıyor olması bu hedefe ulaşılması adına çok başarılı bir netice olur." diye konuştu.

Samsun'un sağlık kenti olarak bilindiğini, bu nedenle sağlıkla ilgili etkinliklerin arttırılması gerektiğini anlatan Şahin, "Özellikle nitelikli yatak, hastaneler, kişi başına düşen yatak, kişi başına düşen doktor gibi bazı nitelikli işlerde Samsun ya birinci ya da ikinci. Bu da bizi sevindiriyor. Arkadaşlarımız gayretli çalışıyorlar. Sağılık teşkilatında faaliyet gösteren arkadaşlarımız yoğun bir çaba içerisinde." ifadelerini kullandı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok da sçok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bireyleri sağlıklı olan toplumların gerçek anlamda sağlıklı olabileceğini, gelişim gösterebileceğini belirten Tok, "Kalkınmış ve gelişmiş bir millet olma yolu toplumun sağlıklı bireylerden oluşmasını sağlamakla mümkündür. Günümüzde insan sağılığını olumsuz etkileyen faktörlerin artması sağlık konusunda daha bilinçli olmayı gerektirmektedir. Bu konuda gerekli bilincin oluşması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşmektedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 17 ilçe birincisine bisiklet, ikincisine 150 lira, üçüncüsüne 100 lira, il birincilerine 200 lira, ikinciye 150 lira, üçüncüye 100 liralık hediye çeki, il birinci, ikinci ve üçüncülerinin danışman öğretmenlerine ise 200 liralık hediye çeki verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.