Samsun

Samsun'da kuyumcu soygunu davası

16:53 21 Nisan 2016
Samsun'da kuyumcu soygunu davası

Samsun'un İlkadım ilçesinde tabancayla kuyumcu soygunu yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaklaşık 4 ay önce İlyasköy Mahallesi'nde Muhammet U'nun, kuyumcudan tabancayla 10 bin lira değerindeki bir kısmı imitasyon olan altını gasbetmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Duruşmada, tutuklu sanık Muhammet U. ile olayda gözcülük ve yağma yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Sibel D. ile olayda kullanılan silahı denize attığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Muhammet U'nun eşi E.U. hazır bulundu.

Muhammet U. ifadesinde, "Yaptığımdan ötürü pişmanım. Zaten zararı da ödedim." diyerek tahliyesini istedi. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Muhammet U'yu toplam 10 yıl 10 ay, Sibel D'yi gözcülük ve yağma suçuna iştirakten 3 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Suç delillerini yok etmek suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılan E.U'nun cezasının ertelenmesine karar verildi.

Yaklaşık 4 ay önce İlyasköy Mahallesi'nde evli ve 1 çocuk babası Muhammet U. başına bere takarak bisikletiyle geldiği Hasan Tiryaki'nin çalıştığı kuyumcudan silah zoruyla 10 bin lira değerindeki bir kısmı imitasyon olan altını gasbetmiş, Tiryaki'yi sol kolundan yaraladıktan sonra bisiklete binip olay yerinden kaçarken altınların bir kısmını yere düşürmüştü.

Olayda gözcülük yapan Sibel D. ise Muhammet U'nun düşürdüğü altınları yerden toplayıp farklı bir yöne kaçmış, olayla ilgili soruşturma başlatan polis şüphelileri yakalayıp gözaltına almıştı. Olayda kullanılan tabancayı denize attığı belirlenen Muhammet U'nun eşi E.U. da gözaltına alınmış adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet U. tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.