Samsun

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"

12:54 23 Nisan 2016
"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürlüğü personeli "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" dolayısıyla lösemi tedavisi gören çocukları hediyeler verdi.

Atakum ilçesinde özel bir hastanede gerçekleşen programa katılan Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Muhsin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık kuruluşlarında tedavi gören insanların kan ürünleri ihtiyaçlarını karşıladıklarını hatırlattı.

Söz konusu bağışların gönüllü vatandaşların desteğiyle gerçekleştirildiğini anımsatan Yıldırım, kan ihtiyacının karşılanması yönündeki çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk gereği çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sağlık kuruluşlarında tedavi gören dezavantajlı kan hastası çocuklara moral desteği vermek ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için etkinliği düzenlediklerini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kan hastalıklı çocuklarımızın kan ihtiyaçlarının tedarikinde ne kadar sıkıntılar yaşandığını en iyi bilenlerdeniz. Biz bu amaçla çeşitli çalışmalar sergilerken Türk Kızlayı çalışanları olarak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bu çocuklarımızı ziyaret edelim istedik. Türk Kızılayı çalışanları olarak çocuklara kendi aramızda naçizane bir takım hediyeler aldık. Samsun'da nakil merkezlerinde tedavi gören kan hastalıklı çocuklarımızı bugün ziyaret ediyoruz. Bir özel sağlık kuruluşumuz, üniversitemiz ve kan hastalığı olan çocukların tedavi süreçlerine konakladıkları evdeki çocuklarımızı ziyaret ettik. Hediyelerini takdim ettik. Çocuklarımızı sevindirmek bizi de mutlu etti. Onları yüzlerinde ki gülücük herşeyin üzerinde."

Yıldırım, etkinlikle Türk Kızlayı olarak 50 kan hastası çocuğun ziyaret edilerek hediye verildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.