Samsun

"Nohut Yetiştiriciliği ve Yeni Türlerin Yaygınlaştırılması" projesi

18:42 18 Mayıs 2016
"Nohut Yetiştiriciliği ve Yeni Türlerin Yaygınlaştırılması" projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile Havza İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü "Nohut Yetiştiriciliği ve Yeni Türlerin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında ilçede üreticilere zirai ilaç dağıtımı gerçekleştirildi.

Kale Mahallesi'nde üreticilere yönelik zararlılara karşı zirai ilaç dağıtımına katılan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınmayı Destekleme Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan ile Karadeniz Tarım Araştırma ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Özçeki, katılımcılara bilgi verdi.

Özdemir, proje kapsamındaki 150 hektar tarlanın ekilmesi kadar takibinin de önemli olduğunu söyledi. Nohut ekimi yapılan sahaların domuz ve haşerelere karşı korunması amacıyla çalışma yaptıklarını anlatan Özdemir, "Zararlıları kovucu ilaç dağıtımını gerçekleştirdik, uygulama yöntemlerini de çiftçilerimize gösterdik. Olası hastalıkların önüne geçmek için alanında uzman Hüseyin Özçeki de vatandaşlarımıza uygulamalı olarak ilaçların hazırlanışı ve kullanılması hakkında bilgi verdi. Kırsal kalkınmayı destekleme dairesi olarak yapılan ve yapılacak tüm projelerimizin takipçisiyiz." dedi.

İlhan ise bölge çiftçisinin ürün çeşitliliğini artırmasının önemine değinerek, "Çiftçimiz yeni ürünler ile gelirini artıracaktır. Uygulanan proje ile bölgede nohut yetiştiriciliğinin aratacağına inanmaktayız. Proje kapsamında nohut ekimi yapılan alanların korunması da ayrı bir önem taşıyor. Müdürlük olarak proje kapsamında ekimi yapılan alanın sürekli denetim ve takibi yapılacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.