Samsun

Dünya Çevre Günü

17:21 03 Haziran 2016
Dünya Çevre Günü

Samsun Çevre ve Şehircilik Müdürü Salih Sağır, doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etkenin insan olduğunu bildirdi.

Sağır, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, son yıllarda çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, beslenme ve enerji konusunda yaşanan problemlerin evrensel bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik ve iklim değişikliklerinin neden olduğu küresel çevre kirliliğinin çağın önde gelen sorunlarından olduğuna işaret eden Sağır, şöyle konuştu:

"Doğayı kirleten ve ekolojik dengeyi bozan başlıca etken insan unsurudur. Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Normal şartlarda kendi kendini temizleme özelliği olan doğa, insanın çeşitli faaliyetleri sonucunda aşırı kirlenmekte ve kendi gücünü aşan bu kirlenmeyi tolere edememektedir. İnsan faaliyetleri sonucu ortaya çıkan sanayi artıkları, yakıtlarla ortaya çıkan gazlar, dumanlar, petrol ve ilaç artıkları, plastik ürünler, spreyler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etmenlerdir."

Sürdürülebilir kalkınma, insan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan verecek şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Sağır, "Bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlama anlamını taşımaktadır. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çevre dostu teknolojinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sürdürülebilirliğin ön koşullarından biridir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.