Samsun

Bafra'da meraları işgal edenler men edildi

11:47 16 Haziran 2016
Bafra'da meraları işgal edenler men edildi

Samsun'un Bafra ilçesinde mera alanlarına çeltik ekmek için meraları işgal eden 2 çiftçi meralardan men edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapılan açıklamaya göre, Harız mahallesi meralarına T.D. ve A.A. isimli şahıslar tarafından çeltik ekmek suretiyle yapılan mera işgal ve tecavüzlerinin önlenmesi için Bafra Kaymakamlığınca 3091 sayılı Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun gereği işlem yapıldığı belirtildi.

Kaymakamlığının yürütmüş olduğu soruşturma gereği T.D. ve A.A. meralardan men edilerek işgallerine son verildiği kaydedildi.

Çiftçilerin ektikleri çeltik mahsullerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75. maddesi uyarınca bozularak imha edildiğini belirtilen açıklamada, "Devlet Su İşleri Müdürlüğüne ait iş makineleri ile 10 Haziran Cuma günü saat 9.30'da başlayan imha işlemi, İl Jandarma Komutanlığı Güvenlik Kuvvetleri nezaretinde saat 16.00'da son bulmuştur. İmha işleminden sonra tecavüz ve işgal edilen meralar il müdürlüğümüz teknik elemanlarına teslimi gerçekleşmiştir." ifadeleri kullanıldı.

İl Müdürvekili Nail Kırmacı, meralara yapılan işgal ve tecavüzlerin önlenmesinde tüm sorumlulukları üstlenip, tüm baskılara direnerek, kararlı tutumundan hiçbir suretle vazgeçmeyen Bafra Kaymakamı Halis Arslan'a teşekkür ederek, "Biz kanun koruyucular olarak üzerimize düşeni yapalım, mera, yaylak, kışlak ve otlak gibi kamu ortak mallarına sahip çıkalım ki kullanıcıları olan çiftçilerimiz bizden aldıkları güç ile meralarına, yaylarına, otlak ve çayırlarına sahip çıksın, değer versin, iyileştirmek için ıslah etsin." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.