Samsun

Evimin Kütüphanesi Projesi

12:08 16 Haziran 2016
Evimin Kütüphanesi Projesi

Kavak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan "Evimin Kütüphanesi Projesi" kapsamında 100 öğrenciye çalışma masası ve sandalye dağıtıldı.

Kaymakam Mevlüt Şekerci, Çakallı Ortaokulunda düzenlenen dağıtım programına katıldı.

Öğrencilere çalışma masası ve sandalye vererek okul başarılarını ve motivasyonlarını artırmayı amaçladıklarını belirten Şekerci, bu kapsamda proje hazırladıklarını söyledi.

Başarının sırrının çok okumaktan, çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Şekerci, "Bu seneki TEOG sınavlarında birinciler genellikle Güneydoğu bölgemizden çıktı. Bu çocuklar, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan dar gelirli ailelerin çocuklarıydı ama planlı ve programlı ders çalıştıklarını, kitap okuduklarını anlattılar. Sizler de onların söz ve önerilerini unutmayınız. Planlı, programlı çalıştıktan sonra hemen hemen her şeyin üstesinden gelinir." ifadelerini kullandı.

Çocuklara rahat ortamda okumaları, derslerini yapmaları için çalışma masası ve sandalye aldıklarını kaydeden Şekerci, "Ortaokullarda eğitim gören dar gelirli ailelerin çocuğu olan 100 öğrenciye çalışma masası ve sandalye dağıtımını tamamladık. 75 öğrenciye daha önce vermiştik. Bu gün de 25 çocuğumuza verdik. Projeye gelecek eğitim öğretim yılında da devam edeceğiz." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.