Samsun

Ramazanda 40 ülkenin yetimlerini sevindiriyorlar

11:12 22 Haziran 2016
Ramazanda 40 ülkenin yetimlerini sevindiriyorlar

MUSTAFA ÇAVUŞ - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla düzenlediği kampanyayla 40 ülkedeki çocuklara, gıda ürünleri ve eğitici kitapların bulunduğu ramazan paketleri dağıtılıyor.

Vakfın Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, AA muhabirine, savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle dünyada 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunduğunu, bunların organ mafyaları, dilenci şebekeleri ve misyoner örgütlerin tuzaklarına düştüğünü söyledi.

Bu çocukları sevindirmek amacıyla "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla farklı bir yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Yılmaz, ayın kardeşlik ve paylaşım ruhuna özgü ailelere dağıtılan ramazan paketlerini, bu kez çocuklar için hazırladıklarını bildirdi.

- Paketler gönderilmeye başlandı

"Türkiye'den Suriye'ye, Etiyopya'dan Haiti'ye kadar 40 ülkedeki 30 bin yetimi, ramazan çocuk paketiyle sevindiriyoruz." diyen Yılmaz, paketlerde şeker ve çikolata gibi gıda ürünlerinin yanı sıra diş fırçası ve macunu, sabun gibi hijyen malzemeleri ile eğitici kitapların yer aldığını belirtti.

Paketleri göndermeye başladıklarını kaydeden Yılmaz, "Ramazan Bayramı'na kadar bu işlemi tamamlayacağız. Vatandaşlar, 30 lira bağışla bu paketleri yetim çocuklarla buluşturabilir. 30 bin çocuğumuzu bu paketlerle sevindirmek istiyoruz." dedi.

Yetimler için ayrıca "Bayramlık Kampanyası" başlattıklarını anlatan Yılmaz, "İhtiyaç sahibi yetim çocuklarımız da güzel kıyafetlerle bayram yapmayı hakkediyor. Filistin, Etiyopya, Tanzanya, Burkina Faso gibi 40 ülkede başlattığımız çalışmayla, Ramazan Bayramı'nda 70 bin çocuğumuzu bayramlıklarına kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.