Samsun

Samsun Valisi Şahin, hobi bahçesini inceledi

18:14 28 Haziran 2016
Samsun Valisi Şahin, hobi bahçesini inceledi

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yapılan hobi bahçesini inceledi.

Vali Şahin, hobi bahçesinin Türkiye'ye örnek olacak bir proje olduğunu söyledi. Hobi bahçelerinin hem doğa ile iç içe hem de afet durumunda sığınma ve korunma yeri olarak hizmet vereceğini belirten Şahin, "Burada kullanılan konteynerler, Van'daki depremde geçici konut olarak kullanılan konteynerlerdi. 100 konteyneri Ladik ilçemize stok edilmek üzere göndermişlerdi." dedi.

Kendisinin de hem bunları değerlendirme hem de özellikle arsa problemi yaşayan insanlar için hobi bahçesi oluşturma adına projeyi paylaştığını anlatan Şahin, "Bu hobi bahçesi projesi fikrinin mimarı benim. Daha sonra Atakum Belediye Başkanımız İshak Taşçı projeye sahip çıktı. Şu an içinde bulunduğumuz 41 konteynerlik alan oluştu." diye konuştu.

Şahin, 41 konteyner için belirli kriterler getirildiğini ve 560 kişinin Atakum Belediyesine müracaat ettiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Şehit ailelerimizi kuranın dışında bıraktık. Onlar hiçbir şekilde kuraya tabi tutulmadan istedikleri vakit konteynerler kendilerine teslim edilecektir. Bunun dışında bazı kısıtlar vardı. Elli yaşını geçmiş olacak, Samsun’da hiçbir bahçesi olmayacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecekti. Hiçbir şekilde eleştiri ve olumsuzluk olmadı. Burası güvenli bir alan olacak. Burada vatandaşımızın şehir stresinden uzaklaşarak toprakla uğraşacağı, ruhsal ve fiziksel açıdan rahatlama hissedeceği yaşam alanlarının oluşturulması hedeflenmektedir."

Konteynerlerin afet durumunda mağdur durumdaki ailelere verileceğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"Allah göstermesin, bir sel veya deprem olduğunda 24 saat içerisinde anahtarlarını bize teslim edecekler ki mağdur durumda olan vatandaşlarımıza bu konteynerleri kullandıralım. Bu uygulamayı Samsun'un diğer ilçelerine de yayacağız. Burası örnek bir uygulama, inşallah bunu Samsun’da başardığımızda belki diğer illerimizdeki valilerimiz, belediye başkanlarımız bu çalışmalara evet derler. Bu Samsun'da başlattığımız Türkiye'ye örnek olacak hobi bahçesi projesi hem doğa ile iç içe olunacak hem de afet durumunda sığınma ve korunma yeri olarak hizmet verecektir."

İncelemede Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Aysu da hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.