Samsun

"Her Çocuk Bayramlık İster" Kampanyası

15:01 03 Temmuz 2016
"Her Çocuk Bayramlık İster" Kampanyası

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından yürütülen "Her Çocuk Bayramlık İster Kampanyası" kapsamında açılan Atakum Bayramlık Çarşısı'nda Suriyeli sığınmacılarla kimsesiz ve ihtiyaç sahibi bin çocuğa bayramlık giysi hediye edildi.

Atakum Belediyesi ile Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından sürdürülen kampanya kapsamında, hayırsever vatandaşların desteğiyle çocuklara ulaştırılmak üzere alınan bayramlık kıyafetlerin yer aldığı Atakum Bayramlık Çarşısı'nın açılışı yapıldı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, burada yaptığı konuşmada, büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Bayram sabahlarında her çocuğun yatağının başında bir bayramlık görmek istediğini belirten Taşçı, "Bu düşünceden hareketle 'Her Çocuk Bayramlık İster Kampanyası'nı hayata geçirdik. Kısa sürede hem hayırsever iş adamlarımız hem de Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllülerinin destekleriyle bin çocuğumuzu bayramlıklarıyla buluşturuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın en önemli parçalarından birisi de paylaşımcı hizmet anlayışımızdır. Rencide etmeden, hatta onore ederek böyle büyük bir kampanya ile çocuklarımızı mutlu edebildiğimiz için çok mutluyuz, gururluyuz." dedi.

Kampanya sayesinde sığınmacı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocukların bayrama bayramlıklarıyla girdiğini dile getiren Taşçı, bundan daha büyük bir mutluluk olamayacağını söyledi.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı ise çocukların kıyafetleri ve ayakkabılarını kendilerinin beğendiğini anlattı.

Bayramlıklarını alan çocukların yüzündeki mutluluğu gördüklerinde ne kadar büyük ve önemli bir kampanyaya imza attıklarını bir kez daha anladıklarını ifade eden Taşçı, "Kampanyaya başladığımız ilk günden itibaren ilgi gösteren ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun. Bu mutluluk tüm Atakum halkının, hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin ortak mutluluğudur." diye konuştu.

Açılışın ardından bin çocuğa bayramlıkları verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.