Samsun

Hediye etmek için çini tablolar yapıyor

09:40 13 Temmuz 2016
Hediye etmek için çini tablolar yapıyor

Samsun'da emekli olduktan sonra boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla çini tablolar yapan Arif Atay, bunları camilere ve arkadaşlarına hediye ediyor.

Samsun'da yaşayan 3 çocuk babası emekli astsubay Arif Atay, 2008 yılında kızının eğitimi dolayısıyla bir süre Kütahya'da kaldı. Burada boş zamanlarını değerlendirmek için çini kursuna giden Atay, 3 aylık eğitimin ardından minyatür ve hat sanatını öğrendi. Daha sonra Samsun'a dönen Atay, camilere ve sevdiklerine hediye etmek amacıyla çini tablolar yapmaya başladı. Atay, bugüne kadar 36 çini tablo yaptı.

Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla çini tablolar yapmaya başladığını söyledi.

Yaptığı eserleri genellikle camilere hediye ettiğini dile getiren Atay, "Ayrıca bana misafir olarak gelen gençlere düğün hediyesi olarak veriyorum. Yeni eve taşınan arkadaşlarıma da hediye ediyorum." dedi.

Boş zamanlarında topluma faydalı olmak istediğini vurgulayan Atay, bunun için sürekli bir şeyler üretmeyi istediğini kaydetti. Askerlik hayatında da hep bir şeyler üretmeye gayret ettiğini anlatan Atay, ürettikleriyle mutlu olduğunu vurguladı.

Atay, 8 yılda 36 çini tablo yaptığına dikkat çekerek, "Para kazanmak amacıyla yapmadığım için bir tabloyu bitirmem bazen 3-4 ayımı alıyor. Bu işi meslek gibi sabahtan akşama yapsam, hem yaptığım işten zevk alamam hem de yaptığım eserlerden mutlu olamam ama şimdi yaptığım işlerden zevk alıyorum." diye konuştu.

Üretmenin yaşı olmadığının altını çizen Atay, "İnsan her yaşta öğrenebilir ve üretim yapabilir. Tabi ki yetenek önemli ama eğitim alarak da bazı şeyler öğrenilebilinir. Kötü olmasından korkmadan cesaretle yaptığınız işin üzerine gittiğinizde güzel şeyler ortaya çıkarabilir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.