Samsun

Samsun'da kışlık yiyecekler hazırlanıyor

16:01 23 Ağustos 2016
Samsun'da kışlık yiyecekler hazırlanıyor

Samsun'un Havza ilçesinde kadınlar erişte, salça ve yufkanın yanı sıra çeşitli turşu türleri yaparak kışa hazırlanıyor.

Ev hanımlarının domates, salatalık, pancar dalı ile hazırladıkları karışık turşular kilerlerde yerlerini almaya başladı.

Kış hazırlığı yapanlardan Sevnur Şimşek, AA muhabirine, sebzenin bol olduğu bu aylarda başladıkları hazırlıklara devam ettiklerini söyledi.

Sebze fiyatlarının mevsimi olduğu için fiyatlarının uygun olduğunu dile getiren Şimşek, "Fiyatı uygun sebzelerden alarak derin donduruculara koyuyoruz. Önceden konserve yapıyorduk şimdilerde ise derin dondurucular var. Konserve yapmıyoruz. Şimdi turşu zamanı geldi, kışlık turşularımızı hazırlamaya başladık." dedi.

Kış için lahana, domates, salatalık, biber, fasulye, şeker pancarı dalı ve daha birçok sebzeden turşu hazırladıkların iafede eden Şimşek, "Bu sebzelerin bazılarını çiğ alarak, bazılarını ise haşlayarak turşu yapıyoruz. Özellikle sirke ile yapılan turşular daha çok dayanıyor. Bizleri yorsa da bu şekilde ev ekonomisine katkıda buluyoruz. Ayrıca kendi ellerimiz ile hazırladığımız ürünleri güven içerisinde tüketiyoruz." diye konuştu.

Şimşek, bir ay sonra ise tarhana, kuşburnu ve şekerpancarı pekmezi yapmaya başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.