Samsun

Halk Sağlığı Haftası

12:16 03 Eylül 2016
Halk Sağlığı Haftası

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünce, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında "Bisiklete Binme Etkinliği" düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sevgi Kafe önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Halk Sağlığı Haftası'nda halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamayı ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmayı amaçladıklarını söyledi.

Hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu belirten Kasapoğlu, "Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Fiziksel aktivite düzeyini artırmak için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir." diye ifade etti.

Bu yıl ki temasının Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Yaşam" olarak belirlendiğini aktaran Kasapoğlu, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Konuşmanın ardından sağlık personeli ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, bisikletlere binerek pedal çevirdi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara sandviç ikramında bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.