Samsun

Kurban Bayramı'na doğru

17:39 07 Eylül 2016
Kurban Bayramı'na doğru

Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, sokakta kıyma çekmenin hem yasak hem de hijyenik açıdan uygun olmadığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kurban etlerinin hijyenik açıdan uygun olmayan ortamlarda kıyma haline getirilmesinin halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturduğunu belirtti.

Kurban Bayramı süresince ilçe genelinde denetim yapacaklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Seyyar ya da sabit olarak meslekle alakası bulunmayan kişilerce Kurban Bayram'ında kıyma yapma işi yapılabilmektedir. Marangoz, bakkal, berber, manav dükkanlarında, sokakta veya bina görevlileri sağlık ve temizlikten uzak, aylarca depo ve bodrumlarda bekletilmiş, bakımı yapılmamış paslı kıyma makinelerini kurarak insan sağlığını hiçe saymaktalar. Bu durum hem sağlık açısından vatandaşlarımızı tehdit ediyor hem de uygulama yasal değil. Vatandaşlarımız bu ve diğer şikayetlerini 153 zabıta hattına bildirebilir. Geçen yıl Kurban Bayramı'nda sağlıksız ortamda kıyma çekimi yapan 7 iş yeri hakkında yasal işlem yapılmıştı. Kurban Bayramı süresince denetimlerimizi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile yapacağız. Vatandaşlarımızın kıyma yapmak için sağlık ve hijyen kurallarına uygun, bu işi yapmaya ehliyeti olan esnafı tercih etmeleri önem arz etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.