Samsun

Dünya Hayvanları Koruma Günü

18:25 04 Ekim 2016
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Samsun Büyükşehir Belediyesinin yaptığı "Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Barınağı"nda bu yıl 6 bin 744 hayvanın tedavi edildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesince ormanlık alanda 150 dönümlük kapalı alanda oluşturulan Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Barınağı, Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, hayvanseverlere gezdirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sokak hayvanlarının sayısının artmasıyla barınakların da önem kazandığını belirterek, göreve geldiği ilk yıllarda şehrin sokaklarının sokak hayvanlarıyla dolmaya başladığını, insanların da bundan zarar gördüğünü anımsattı.

Kentte spor koridorları açıldığında spor yapan vatandaşlardan şikayetler geldiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnsanların sokakta karşılaştıkları bu hayvanların risk ve tehlikesi, insanları rahatsız etmeye başlamıştı. Bu sorunun ertelenemez olduğunu hissettik. Bunun üzerine 2005 yılında Kirazlık'ta küçük bir barınak yaparak işe başladık. 2005'te 232 köpeği rehabilite ettik ancak zamanla barınağı büyütmemiz gerektiğini hissettik. Daha sonra 150 dönümlük arazide oluşturduğumuz barınakta bu yıl 6 bin 744 hayvanın bakımını yaptık. Şu anda burada küçük bir ilçe nüfusu kadar hayvana bakım hizmeti verip muhafaza ediyoruz. 2 bin 123 sokak hayvanını da vatandaşlarımız sahiplendi."

Barınakta her koşulun sağlandığı kedi kasabası da inşa ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Kediler normal hayatlarını burada bulabiliyor. Köpekler için de aynı şekilde yaşam alanları oluşturuldu. Buraya getirilen hayvanlar tedavileri yapıldıktan sonra doğaya salınırken alındıkları yere bırakılıyor." dedi.

Vatandaşların barınaktan hayvan alıp sahiplenebildiğine işaret eden Yılmaz, "Kedi veya köpek sahibi olmak için illa para verip petshoptan almaya gerek yok. Vatandaşlarımız buradan da temin edebilir. Ben buradaki alanın Türkiye'deki diğer yerel yönetimlere örnek bir olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Etkinliğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile çok sayıda hayvansever katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.