Samsun

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

11:39 28 Ekim 2016
29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

Cumhuriyetin ilanının Türk tarihinin çok önemli dönüm noktası olduğuna işaret eden Şahin, "Cumhuriyet, büyük bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyet aydınlığı, dostluğu, kardeşliği, birliği, beraberliği, barışı paylaşmaktır. Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyet, milletimiz için yeniden dirilişin simgesidir." ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Cumhuriyetin 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şahin, mesajında, Cumhuriyetin ilan edilişinin 93. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin yarınlarda daha güçlü daha huzurlu olabilmesinin birlik ve beraberliği korumakla mümkün olduğuna dikkati çeken Şahin şunları kaydetti:

"O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Millet iradesinin yönetime dahil olduğu önemli bir gün olan 29 Ekim’de Cumhuriyeti her geçen gün ileri taşımanın kıvancını bir kez daha yaşıyoruz. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiyesini el birliğiyle inşa edebilmek için bizlere düşen en önemli görev; daha çok çalışmak ve özellikle birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Samsunlu hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.