Samsun

PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü

16:32 30 Ekim 2016
PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü

Samsun Valisi İbrahim Şahin, PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çalışanlarla bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programa katılan Şahin, 176 yıldır hizmetler veren teşkilatın son yıllarda gelişen teknolojilere entegre olduğunu dile getirdi.

PTT'nin aynı zamanda tüm dünya ülkelerine hizmet ettiğini vurgulayan Vali Şahin, "2002 yılında göreve geldiğimde PTT zarar eden bir kuruluştu. 35 binin üzerinde çalışan ne yapalım da bu yükten kurtulalım diye kara kara düşünen bir irade vardı. Telefon, telgraf, posta üç hizmet bir arada görülüyordu. Yıllar geçtikçe internetin hayata geçmesi ile birlikte telekomünikasyon kısmı çok hızlı yol aldı. Geleneksel posta artık tarihe karıştı. Mektup yazanların sayısı günden güne azalıyor. Onun yerine internet üzerine haberleşme, mesajlaşma daha fazla kullanılmaya başladı." dedi.

2004'te PTT Bank'ın kurulmasıyla PTT'nin rotasının değiştiğine işaret eden Şahin, şöyle konuştu:

"PTT süratle hizmet ağını yeni hizmet türleriyle genişletmeye başladı. Bugüne geldiğimizde 4 bin 500 noktada PTT'nin hizmet verdiği yerler var. Hem bilişim altyapısını kullanıyor, hem banka hizmetlerini yapıyor, aynı zamanda kargo taşımacılığı da yapıyor. Geleneksel mektup işi de yapıyor, ama mektupları hibrit posta yöntemiyle yazılacak metni sipariş ediyorsunuz, aynısı ulaşacağı yerde çıkışını alıyor, iletebiliyor. Bir yandan teknolojiyi yakalıyor, diğer yandan da kişisel posta pullarıyla, geleneksel mektup hizmetleriyle geçmişi koruyarak geleceği inşa eden bir durumu PTT yakalamış oluyor. Zarar eden PTT, geçen yıl itibariyle cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmıştır. Tabi 200 milyon dolar civarında da bir net karı var. Zarar eden PTT, PTT Bank konseptinin devreye girmesiyle beraber en fazla vergi veren 100 firma arasına kısa sürede girmeyi başardı."

PTT Başmüdürü Adnan Sert ise son yıllarda başlayan değişim ve dönüşümün PTT bünyesinde sürdüğünü belirtti. Sert, "Bugün Türkiye'nin zarar eden kuruluşundan kar eden kamu kuruluşu haline geldik. " dedi.

Programın sonunda Şahin, Sert ve çalışanların katılımıyla PTT’nin 176. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.