Samsun

KOBİ'lere sıfır faizli kredi fırsatı

18:02 14 Şubat 2017
KOBİ'lere sıfır faizli kredi fırsatı

Samsun Ticaret Sanayi Odası (STO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB'in sunduğu sıfır faizli kredi desteğinden faydalanamayanlar için yeni bir fırsat verildiğini belirtti.

Murzioğlu, yaptığı açıklamada, daha önce verilen sıfır faizli 50 bin lira kredi desteğinden herkesin faydalanamadığını belirterek, sıkıntılar yaşandığını ancak hükumetin aldığı kararla KOBİ'ler için yeni bir fırsat daha sunduğunu belirtti.

Geçen yıl KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteğine başvuru yapan işletmelerin tekrar başvurmalarına gerek olmadığını belirten Murzioğlu, şunları söyledi:

"Önceki başvurular geçerli sayılacaktır. Başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerin yeni başvuru yapmalarına imkan sağlanmaktadır. KOSGEB veri tabanına kayıtlı, 2015 yılı KOBİ beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan ve yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan 10 kişiden az çalışan sayısı ve mikro işletmeler desteklerden öncelikle yararlanacaklardır. Tüm başvuru yapan işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecektir. İşletmeler, çalışan sayısı net satış hasılatı daha az olandan başlayarak sıralanacaktır."

Kredinin vadesi 12 ay ödemesiz olmak üzere 3'er aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere 36 ay olduğunu hatırlatan Murzioğlu, şunları kaydetti:

"KOBİ'ler 20 Şubat 2017 tarihine kadar http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr internet adresinden doğrudan başvuru yapabilirler. Kredi faiz desteğine başvuru öncesinde, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olma şartı aranmayacaktır. Kayıtlı olmayan işletmelerin kredi faiz desteğine hak kazanmaları durumunda, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ bilgi beyannamelerini oluşturmaları gerekecektir. 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderilecektir. Bu aşamadan sonra kredi desteğine hak kazanan işletmeler ilgili bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabilecek.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.